FSC сертифицирането гарантира, че продуктите идват от отговорно управлявани гори, които осигуряват екологични, социални и икономически ползи. Принципите и критериите на FSC осигуряват основа за всички стандарти за управление на горите в световен мащаб, включително Националния стандарт на FSC (v1.0), който ръководи сертифицирането на управлението на горите в САЩ.
  
CE маркировката представлява знак за съответствие, който се поставя върху определени продукти, предназначени за европейския пазар след 1993 г. Чрез този знак се декларира, че съответният продукт отговаря на европейските изисквания за безопасност, опазване на здравето и на околната среда.С поставянето на този знак производителят декларира, че продуктът му отговаря на изискванията и са изпълнени процедурите за оценка на съответствието, описани в съответната директива. CE е абревиатура от френски – Conformité Européenne (букв. европейско съответствие).
    
Знакът NF удостоверява съответствието на продуктите с приложимите национални, европейски и международни нормативни документи или с условията, посочени в нормативните документи, посочени в сертификационните референтни системи.
 
ЧУГУНЪТ има много предимства. Със здрав външен вид и оригинален дизайн, чугунът е благороден материал за готвене, който позволява равномерното разпространение на топлина за дълъг период от време, като същевременно се подобрява производителността на дървените въглища. Чугунната купа гарантира хомогенността на готвенето, като същевременно запазва вкуса на храната, както и съдържанието на витамини.
TURBOMAGIC е интегрирана електрическа вентилационна система. Под действието на вентилатора, въздухът се освобождава непрекъснато директно в дъното на резервоара на барбекюто чрез перфориран канал, специално проектиран да гарантира лесното запалване на въглищата само за 12 минути. Вентилаторът работи с една или две еталонни батерии LR20 от 1,5 V, които не са включени.
Системата CRÉMAILLÈRE спомага за регулиране на височината при приготвяне на деликатни храни. Управлението нагоре и надолу води до покачване или понижаване на височината на решетката за готвене, за да се отдалечи от топлината на горещата жар или обратното. Тази скара е подвижна около оста си, за да запази храната топла, лесна за употреба и безопасна за взимане.
Капакът се свързва с готвенето или предпазването на барбекюто. Когато се използва отворено барбекю, то позволява класическо печене на храна на хоризонтален огън. Когато се използва като затворена фурна, готвенето става на вертикална топлина, използвайки вентилационна система на капака. Топлината циркулира като в пещ. Защитният капак след употреба осигурява дълготраен живот на барбекюто.
Системата AERATION на резервоара гарантира бързо запалване. Използва се при отворен капак, вентилационната система на резервоара с естествена вентилация позволява супер бързо запалване. Използва се при затворен капак, циркулацията на въздуха и горенето се регулират чрез манипулиране на отвора на капака и запазване на отворения пепелник.
Вертикалният грил позволява готвене без пламъци или дим. Под въздействието на топлина, мазнините за готвене се елиминират естествено и текат вертикално, без да са в пряк контакт с жаравата. Това наистина вертикално готвене е идеално за спазване на диета. При някои модели печенето е възможно благодарение на електрическата ротационна машина с мотор, вилици и дървена дръжка.
Двете отделно регулируеми решетки осигуряват оптимизирано готвене чрез едновременното използване на две отделни пещи за моделите с резервоари с форма на половин цев. Готвенето се променя от регулирането на височината на тези две решетки. За всички модели тази двойна решетка позволява използването на част или на цялото барбекю.
Дебелата емайлирана готварска плоча на газовите барбекюта позволява хармоничното разпространение на топлина, като същевременно се запазват ароматите и хранителните качества на храната. Емайлираният чугун акумулира топлина и я освобождава равномерно за равномерно готвене. Лесен за използване и поддържане, емайлираният чугун не се драска.
Тези устройства са подходящи за двата вида газови маркучи за Франция, бутан (G30) 28-30 mbar и пропан (G31) 37 mbar. Всички наши модели се доставят без регулатор или маркуч. Именно в поддръжката и съхранението трябва да се вземат основните предпазни мерки. Газовите канали, фитингите, инжекторите, клапаните и горелките трябва да се проверяват веднъж годишно, ако показват признаци на окисляване или влошаване. Не забравяйте да проверите дали срокът на годност на захранващата тръба не е изтекъл.
 
ДО КРАЯ НА СВЕТА Барбекюто VALISETTE е номадското барбекю. Изключително компактен и лек модел, количката за барбекю е удобна за съхранение и лесна за носене, когато пътувате. В истински глобус, той ни придружава и се промъква навсякъде за ползване на открито целогодишно на балкона, градината до къщата, за моторни превозни средства и т.н.
coal1.jpg
Практични, естетични и много функционални дървени колички различни видове са стабилни и здрави с различни цветове според сезоните в градината. Дървените колички са специално проектирани да поберат вашето барбекю. Сертифицираните от FSC® дървесни продукти включват дървесина от добре управлявана гора.
coal1.jpg
Наличие на огън.
Информира потребителя, че е желателно използване на открито.
 
Размер на металната решетка.
Тегло на конкретното барбекю.
 
Гаранция
 
Показва, че барбекюто има опцията грил.
 
Препоръчителен брой гости.